Ingrid zit prima! Alleen even telefoon verplaatsen

Ingrid zit prima! Alleen even telefoon verplaatsen

Afgelopen week hebben wij, kantoorpersoneel van Vervoerscollege Venlo, de training “Werkplekonderzoek Beeldschermwerk” van Buro voor Fysieke Arbeid gevolgd.
BvFA verzorgt bij Vervoerscollege Venlo ook de nascholingstraining Fysieke Belasting voor de beroepschauffeur en deze wordt altijd enthousiast ontvangen en goed gewaardeerd.
Dus waarom zelf niet een dergelijke training volgen maar dan toegespitst op onze werkzaamheden?

Onze nieuwe werkplek is voorzien van alle moderne snufjes…verstelbare stoelen en tafels, goede vloerbekleding, degelijke beeldschermen, toetsenborden, muizen etc. We kunnen zittend en staand werken.
Dan zou je denken dat de fysieke belasting al tot een minimum beperkt is maar dat blijkt toch niet helemaal te kloppen. Grappig dat juist die collega waarvan andere collegae dachten dat ze haar stoel wel erg vreemd had afgesteld het juist goed had gedaan!

Michelle geeft Bart instructie!

Michelle geeft Bart instructie!

Zelf heb je het idee dat je er prima bijzit of staat. Maar ongemerkt belast je jezelf onnodig door niet optimaal gebruik te maken van alle faciliteiten. Ook zijn we natuurlijk een beetje gewoonte dieren waardoor je eenmaal aangeleerd gedrag, wat je als prettig ervaart, moeilijk afleert.

Inmiddels zijn we een week verder en merken we dat er heel wat voordeel te behalen is uit alle tips en trucs die we hebben ontvangen.

Bedankt Niobe voor de leerzame maar ook gezellige ochtend, namens alle kantoormedewerkers van VCV!