Opleiding tot taxichauffeur

Wil jij taxichauffeur worden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!
Het vak van taxichauffeur is een aantrekkelijk en afwisselend beroep. De omgang met allerlei verschillende mensen, de zelfstandigheid, de vrijheid, spreekt bij velen tot de verbeelding.
Vervoerscollege Venlo verzorgt de complete opleiding tot taxichauffeur en bereidt je professioneel voor op zowel het theorie- als praktijk examen.
Wij mogen als erkend opleider deze opleiding aan particulieren BTW vrij aanbieden. Dat scheel maar liefst 21%, mooi meegenomen!

Uit welke onderdelen bestaat de taxiopleiding?
De taxiopleiding bestaat uit een theoretisch deel  en een praktisch deel. Voor het theoretisch deel ontvang je van ons een set leerboeken die je in combinatie met de bijbehorende online examentraining voorbereiden op het theorie-examen. Je kunt hiervoor dus gewoon thuis studeren, wanneer dit jou uitkomt! Indien gewenst en bij voldoende animo kunnen de theorielessen ook klassikaal gevolgd worden. Voor het praktisch gedeelte van de opleiding verwelkomen wij je graag bij ons opleidingscentrum, waar je samen met een van onze instructeurs, 8 uur (4 x 2 uur of 2 x 4 uur)  gaat rijden in je eigen voertuig om je optimaal voor te bereiden op het praktijk-examen. Ben je geslaagd voor beide CBR examens, dan kom je in het bezit van het chauffeursdiploma taxi.


Zie hier de Voertuigeisen taxi praktijkexamen CBR

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om te kunnen deelnemen?
Voordat je kunt deelnemen aan deze opleiding dien je in het bezit te zijn van het rijbewijs B.

Hoe moet ik een taxi chauffeurskaart aanvragen?

Elke taxichauffeur dient in bezit te zijn van een chauffeurskaart.
Om in het bezit te komen van een chauffeurskaart dien je naast het chauffeursdiploma taxi ook te beschikken over een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en een geneeskundige verklaring. De geneeskundige verklaring kun je aanvragen bij de KIWA, na het aanvragen van de pas ontvang je de geneeskundige verklaring, deze moet je door een erkende ARBO-arts laten tekenen . Wij hebben regelmatig een ARBO-arts bij ons op locatie, klik hier voor de planning van de medische keuringen op onze locatie. Geef aub specifiek bij onze medewerkers aan, dat het gaat om een taxikeuring!

Klik hier  voor het aanvragen van de taxipas bij de KIWA.

taxi

Klik op deze foto voor een filmpje over het taxi examen.