Opleiding tot taxichauffeur

Wil jij taxichauffeur worden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!
Het vak van taxichauffeur is een aantrekkelijk en afwisselend beroep. De omgang met allerlei verschillende mensen, de zelfstandigheid, de vrijheid, spreekt bij velen tot de verbeelding.
Vervoerscollege Venlo verzorgt de complete opleiding tot taxichauffeur en bereidt je professioneel voor op zowel het theorie- als praktijk examen.
Wij mogen als erkend opleider deze opleiding aan particulieren BTW vrij aanbieden. Dat scheel maar liefst 21%, mooi meegenomen!

Uit welke onderdelen bestaat de taxiopleiding?
De taxiopleiding bestaat uit een theoretisch deel  en een praktisch deel. Voor het theoretisch deel ontvang je van ons een set leerboeken die je in combinatie met de bijbehorende online examentraining voorbereiden op het theorie-examen. Je kunt hiervoor dus gewoon thuis studeren, wanneer dit jou uitkomt! Indien gewenst en bij voldoende animo kunnen de theorielessen ook klassikaal gevolgd worden. Voor het praktisch gedeelte van de opleiding verwelkomen wij je graag bij ons opleidingscentrum, waar je samen met een van onze instructeurs, 2 dagdelen gaat rijden in je eigen voertuig om je optimaal voor te bereiden op het praktijk-examen. Ben je geslaagd voor beide CBR examens, dan kom je in het bezit van het chauffeursdiploma taxi.

Taxi chauffeurskaart volledig

Locatie: VenloDatum: datum in overleg - plaats(en) beschikbaar  -Details Inschrijven
Minimaal vereist aantal deelnemers: 1
Maximaal aantal deelnemers: 16 (nog  - plaatsen beschikbaar)

Opleidingsdata incl. tijden
opleidingsdata in overleg

Prijs excl. btw: € 1,061.62
Prijs incl. btw: € 1,213.05

Bekijk de inhoud van de opleiding
Inschrijven
Toon meer cursusdata

Zie hier de Voertuigeisen taxi praktijkexamen CBR

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om te kunnen deelnemen?
Voordat je kunt deelnemen aan deze opleiding dien je in het bezit te zijn van het rijbewijs B. Om in het bezit te komen van een chauffeurskaart dien je naast het chauffeursdiploma taxi ook te beschikken over een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en een geneeskundige verklaring. De geneeskundige verklaring (medische keuring) kunnen wij, indien gewenst, ook verzorgen. Klik hier voor de planning van de medische keuringen op onze locatie.

Hoe moet ik een taxi chauffeurskaart aanvragen?
Elke taxichauffeur dient in bezit te zijn van een chauffeurskaart. Om in het bezit te komen van deze chauffeurskaart kun je bij het Kiwa-register kosteloos een informatiepakket aanvragen met alle relevante informatie. In dit pakket vindt je ook de formulieren voor de medische keuring en VOG.
Klik hier  voor het informatiepakket

taxi

Klik op deze foto voor een filmpje over het taxi examen.