Rijbewijskeuring

Op zoek naar een  medische keuring in Venlo? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Geen lange wachttijden!
Wij werken nauw samen met een Arbo-arts die bij ons op locatie de medische rijbewijskeuring verzorgt. Deze rijbewijskeuring wordt digitaal verwerkt waardoor de wachttijden bij het CBR tot een minimum worden beperkt. Indien er geen bijzonderheden zijn, zijn er zelfs geen wachttijden rondom de verwerking bij het CBR.
U kunt uiteraard ook informeren bij onze medewerkers als u wil weten wanneer de keuringen gepland staan of als u meer informatie zoekt.

Rijbewijs vernieuwen
Houders van het rijbewijs C (vrachtwagenchauffeur) en D (buschauffeur) moeten bij iedere verlenging een medische keuring ondergaan. De geldigheid van het rijbewijs C of D is vanaf 2013 in geheel Europa verkort naar 5 jaar. Dat betekent dat houders van een rijbewijs C of D zich vanaf dan elke vijf jaar medisch moeten laten keuren.

Invullen gezondheidsverklaring
De gezondheidsverklaring dient je via de website van het CBR digitaal in te vullen. Hiervoor heb je jouw DigiD nodig. Na het invullen van jouw gezondheidsverklaring ontvang je een mail met daarin een ZD-code. Zonder deze ZD-code heb je geen toegang tot de medische keuring bij onze Arbo-arts.

Naar de Arbo-arts met de ZD-code
Onze Arbo-arts gebruikt de ZD-code om de rijbewijskeuring digitaal te kunnen aanbieden bij het CBR. Als het CBR de gezondheidsverklaring heeft ontvangen, dan zal het CBR beoordelen of je geschikt bent voor het besturen van motorrijtuigen of het voorgenomen motorrijtuig. Klik hier voor onze planning en direct inschrijven.

Verklaring van geschiktheid
Voor een nieuwe rijbewijscategorie moet u niet alleen slagen voor het rijexamen, maar ook (blijven) voldoen aan de eisen voor geestelijke en lichamelijke gezondheid die de overheid stelt aan rijbewijshouders. Het CBR verstrekt hiervoor een Verklaring van geschiktheid.

Back to Top