Vervoerscollege Venlo TÜV ISO 9001 Gecertificeerd NLQF Keurmerk

Rijbewijskeuring

Op zoek naar een  medische keuring in Venlo? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Klik hier voor onze planning en direct inschrijven.

Wij werken nauw samen met een Arbo-arts die bij ons op locatie de medische rijbewijskeuring verzorgt. U kunt uiteraard ook informeren bij onze medewerkers als u wil weten wanneer de keuringen gepland staan of als u meer informatie zoekt.

Verklaring van geschiktheid
Voor het rijbewijs moet u niet alleen slagen voor het rijexamen, maar ook (blijven) voldoen aan de eisen voor geestelijke en lichamelijke gezondheid die de overheid stelt aan rijbewijshouders. Het CBR verstrekt hiervoor een Verklaring van geschiktheid.

Rijbewijs vernieuwen
Houders van het rijbewijs C (vrachtwagenchauffeur) en D (buschauffeur) moeten bij iedere vernieuwing een medische keuring ondergaan. De geldigheid van het rijbewijs C of D is vanaf 2013 in geheel Europa verkort naar 5 jaar. Dat betekent dat houders van een rijbewijs C of D zich vanaf dan elke vijf jaar medisch moeten laten keuren.

Eigen verklaring
De Eigen verklaring is het document waarop het CBR jouw rijgeschiktheid beoordeelt en bevat vragen over uw lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Dit document is bij ons op kantoor te koop en wordt door de Arbo-arts ingevuld.

Eigen verklaring naar CBR
Als het CBR de complete Eigen verklaring heeft ontvangen (dat wil zeggen het deel met uw antwoorden en de informatie van de arts), dan zal de medisch adviseur van het CBR beoordelen of u geschikt bent voor het besturen van motorrijtuigen of het voorgenomen motorrijtuig.

Back to Top