Vervoerscollege Venlo zet in op duurzame inzetbaarheid chauffeurs

Vervoerscollege Venlo zet door middel van een samenwerking met Buro voor Fysieke Arbeid in op lesprogramma’s op het gebied van fysieke belasting en leefstijl, die de duurzame inzetbaarheid van chauffeurs en logistieke medewerkers kan verbeteren.

Uit onderzoek blijkt dat 30% van de klachten die verzuim veroorzaken fysieke klachten zijn en zelfs 40% van de verzuimdagen hieraan gerelateerd zijn. Ook kleeft aan veel vormen van fysiek werk een negatief imago, met name in branches als de logistiek en de bouw is er druk om deze beeldvorming te verbeteren, omdat er anders in de toekomst een tekort aan werknemers dreigt. Buro voor Fysieke Arbeid heeft in de sectoren transport en logistiek zijn sporen verdient en heeft een eigen ploeg van 12 bewegingswetenschappers/fysiotherapeuten tot beschikking, die zich dagelijks bezig houden met de training en coaching van medewerkers door het hele land.

Roy Fleuren motiveert deze strategische stap als volgt: “Door middel van deze exclusieve samenwerking kunnen we ons aanbod op het gebied van trainingen voor de genoemde beroepsgroepen verbreden en op deze wijze op een kwalitatief hoogwaardige wijze inspelen op de behoeften van onze klanten”.
Ewout Brehm, directeur van Buro voor Fysieke Arbeid, zegt hierover: “Wij zien op de eerste plaats toegevoegde waarde in de kruisbestuiving, die met Vervoerscollege Venlo zal plaatsvinden in ons gezamenlijke doel te komen tot een verbetering van de duurzame inzetbaarheid van chauffeurs en logistieke medewerkers.

Daarnaast krijgen we dankzij deze samenwerking toegang tot de Noord-Limburgse markt“.

 

Geïnteresseerd in deze dienst? Bel ons voor meer informatie, wij denken graag samen met u mee.

buro voor fysieke arbeid

Klik op dit logo voor meer info

Vervoerscollege Venlo
077-3524190 of info@vervoerscollegevenlo.nl