Inmiddels wordt het softwareprogramma inSight Source van ASSE BV door bijna 10.000 chauffeurs in Nederland gebruikt voor het archiveren en analyseren van tachograafbestanden.  inSight Source wordt veelal geroemd om het gebruiksgemak en de leesbare overtredingsrapporten.

Vervoerscollege Venlo (VCV) heeft daarom besloten om in samenwerking met ASSE BV inSight Source nu ook te gebruiken tijdens haar code 95 training Digitale Tachograaf.samenwerking-asse-en-vcv

Deelnemers kunnen op de trainingslocatie hunchauffeurskaart uitlezen en laten controleren op mogelijke overtredingen. Roy Fleuren van VCV: “De instructeur kan zo direct inspelen op concrete overtredingen van de deelnemers. Dit zijn vaak goede cases uit de praktijk. De instructeur kan de chauffeurs uitleggen hoe de overtredingen in de toekomst voorkomen kunnen worden.”.
Ook zorgt deze nieuwe toevoeging ervoor dat de doorgaans als theoretisch ervaren tachograaf training, nu een spannend en interactief karakter heeft.

Het werken met de rapporten van inSight Source is prima te combineren met de e-learning training van Vervoerscollege Venlo. Maar ook tijdens een traditionele klassikale dagtraining is het dus een interessant en nuttig programmaonderdeel.

Jeroen Engelhart (ASSElogo-asse BV): “De samenwerking met Vervoerscollege Venlo is gestart met als doel meer uit de beschikbare ICT-middelen in en rondom het voertuig te halen en deze in te zetten bij trainingen van chauffeurs. Dit is de eerste stap van een traject, waarbij we nóg meer data uit het voertuig gaan gebruiken. Bovendien kunnen nu veel chauffeurs kennismaken met inSight Source. Vervoerscollege is immers de grootste opleider voor beroepschauffeurs in Noord-Limburg.”.

Voor meer informatie over trainingen waarbij inSight Source gebruikt wordt, kunt u contact opnemen met Roy Fleuren (VCV) of Jeroen Engelhart (ASSE).